Biertapas: fingerfood met en bij bier

Biertapas: fingerfood met en bij bier

Recensie

Is er iets dat mooier klinkt dan vingerhapjes?

Waarom toch dat Engelse fingerfood als we ’t zelf zo mooi kunnen uitdrukken??

Vergeef ons, lezer, deze oprisping, het is dan ook het enige wat we op dit meesterwerkje kunnen aanmerken! Han Hidalgo is onze lezers allicht al langer bekend als dé Nederlandse biergastronoom bij uitstek. Inspelend op de interesse voor de kleine hap met en bij bier stelde hij een schitterend werkje samen met tal van vingerhapjes. Als kleine knabbel tijdens het uitgaan, als hongerstiller op een terras, of, uiteraard, als feestelijk lekker receptiehapje. Omdat niet elke koper van het boekje goed thuis is in het bierwereldje, geeft Han ruim uitleg bij de verschillende soorten bier.

 

Bier proeven of het gebruiken in de keuken is niet steeds hetzelfde! Hierop verder inspelend krijgen we heel wat tips omtrent de combinatie van bier met gerechten, het ‘bierhuwelijk’, of voor het koken mét bier. De verschillende gerechten worden mooi opgelijst naar inhoud: gevogelte, vegetarisch, vis en vlees. Tot slot vertelt hij de lezer hoe je van tal van kleine hapjes één maaltijd kan maken.Het boekje eindigt met interessante webstekken, tijdschriften én literatuur voor wie verder wil…

 

Mooi grafisch vorm gegeven, schitterende foto’s.

Koksmaatjes: ten aanval !!

 

Boeken